Familj, Färdigheter, Karla, Mentala sårbarheter, Psyk

Min blotta existens kräver så mycket av andra

Jag ligger i sängen. För trött för att orka hålla mig upprätt. Hjärtat bankar hårt och snabbt och någonting i magen värker.

Ääääntligen börjar den här dagen lida mot sitt slut. Tufft som fan att vara ensam hemma idag. Nojorna på topp och jag har ryckt till i hela kroppen så fort jag hört dörren stängas till trappuppgången.

Det var skönt att träffa M igen. För ovanlighetens skull gillade jag henne från första början och jag har inte det minsta svårt att prata inför henne. Det är en chock, att orden kan rinna ur mig sådär.

Idag var det dock svårt att sitta kvar, kroppsligt. Ögonen kändes dimmiga och jag hade svårt att se tydligt och varje gång jag rörde mitt huvud började allting svaja.

Men jag satt kvar och efteråt kändes det bättre. Det är som att jag har lättare att acceptera depressionen efter att ha pratat med M.

Jag känner ofta att jag är till besvär för andra och nu när sårbarheterna konstant är extrema känns det mycket mer. Mycket starkare. Kan inte släppa de där tankarna på att både Sofia och mina föräldrar skulle ha det väldigt mycket lättare utan mig. Min blotta existens kräver så mycket av dem. Alla tre skulle säkert behöva en semester ifrån mig.

Jag hatar att vara så krävande. Hatar hur jag komplicerar det mesta bara för att jag är som jag är. Och jag vet att jag lever farligt när dessa tankar vägrar släppa sitt grepp om mig.

Jag behöver fokusera på något annat, vilket är svårt när jag inte har någon kraft. Skulle vilja läsa men tror inte att huvudet orkar. Sticka och se någon dokumentär låter också trevligt, men orkar mina armar och händer det? Ska bulla upp kuddarna bakom ryggen på mig så jag kan ligga ned medan jag stickar. Då kanske det går. Jag kan hur som helst inte fortsätta ligga här och älta. Ältandet är farligt. Livsfarligt till och med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s