Familj, Färdigheter, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Söndagsoro

Söndagskvällar innebär alldeles för ofta oro för mig. Oro inför den kommande veckan och oro för omställningen från helg till vardag. Ofta har jag sovit bort så stor del av helgen att det känns som att jag inte hunnit göra någonting alls som fyller på med energi och glädje.

Ikväll är jag extra orolig för morgondagen eftersom arbetare ska hålla på nere i källaren och byta vattenledningar. Ser så många katastrofer framför mig som skulle kunna hända. Katastrofer med mina mått mätta alltså. Typ att de ska ringa på dörren och säga att de visst måste in i mitt källarförråd. Kanske för att de missat att meddela just mig att mitt källarförråd skulle tömmas. Eller att det kommer låta så mycket, och vara massa spring i trapphuset, att hundarna kommer vara skälliga som fan och jag, därav, extra nojjig och rädd.

En sak som slog mig förra veckan är att det är så mycket som tar energi just nu och väldigt lite fokus på sådant som ger energi. Därför påbörjade jag en lista med saker som ger mig energi och som jag skulle behöva få in mer av i min vardag.

Saker som ger mig energi

 • Läsa böcker
 • Skriva brev
 • Få brev, och läsa dem
 • Myskvällar med Sofia (timmar av serier och handarbete)
 • Tystnad
 • Kiba och Vincent tillsammans
 • Klickerträning med Kami
 • Se på/ leka med Kiba
 • Aktivera hundarna
 • När det är nystädat hemma
 • Handarbeta och skapa saker, gärna sånt som jag sedan ger bort till andra
 • Blogga (ibland)
 • Ta hand om mina blommor
 • Meditera
 • Be/ samtala med Gudomen
 • Sortera saker
 • Leta inspiration till allt möjligt på Pinterest
 • Långpromenader med Sofia och hundarna

På något sätt behöver jag få in mer av det här i min vardag och i mitt liv och det känns som att schemat jag nämnde i tidigare inlägg är en bra väg för att nå dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s