Högtider, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt, Wicca

Bara vanlig vardag

Idag är femte dagen i rad med samma frisyr. Med samma frisyr menar jag exakt samma frisyr. I lördags flätade jag håret och har sedan dess inte orkat ändra det. Inte orkat borsta, tvätta. Som ni ser i mitt ansikte lever seborrén rövare och hårbotten slutar aldrig klia. Har slut på schampot jag använder, som ändå inte hjälper mer än att det slutar klia för några timmar, och det var först igår kväll jag kom mig för med att beställa mer. Det är ju så dyrt och dessutom är flaskorna mini så de tar slut på en gång. Alltså känns det ganska menlöst att kriga mot en eksem som ändå inte tycks vilja ge med sig.

På dagens schema står långpromenad 11.00 och tandborstning 22.00. Långpromenaden kommer inte bli den där snabbare promenaden som det är meningen att det ska bli. Jag orkar inte. Hundarna kommer istället få nöja sig med extra mental aktivering och jag kommer byta ut långpromenaden mot brevskrivning.

Sofia pratade med Kamis senaste veterinär igår förresten. Så på måndag har hon tagit en semesterdag för att kunna åka fram och tillbaka till veterinären med honom för att göra flera tester, med några timmars mellanrum, för att ta reda på om han har cushings. En del av mig vill absolut inte att han ska ha det, då det är en allvarlig sjukdom, men en annan del av mig vill att det ska vara det. Varför? Så han kan få rätt hjälp någon gång. Jag vill veta vad som är fel så han kan börja få behandling.

Igår lyckades jag plocka på mig två grenar ute på morgonpromenaden. Jag har svårt att ta med mig saker från naturen in när jag är ute själv med hundarna, men igår klarade jag det. Grenarna är början på det tacksamhetsträd jag ska göra inför Mabon på fredag. Idag ska jag därför försöka påbörja trädet så det blir klart i tid.

Men nu ska jag inte fokusera på någonting annan än mitt kaffe och att vakna till liv. Förhoppningsvis kommer jag inte vara fullt lika urlakad idag som igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s