Känslopåslag, Psyk

Hon var en krigare

Det står om Siggan i tidningen idag. Pappa messade mig tidigt imorse och jag gick in på NA på en gång för att läsa.

Här finns artikeln.

Det har gått en månad nu, idag. Jag mötte Sofia efter jobbet, med hundarna, och så fort hon kom fram till mig sade hon Sigrid är död.

Jag kunde inte sluta gråta. Sofia var i chock. Vi satte oss vid bäcken och resten är en dimma.

Det är så starkt av Siggans mamma att gå ut i NA och prata om någonting så traumatiskt och svårt. Det är fantastiskt att hon gör det. Att andra människor får veta vad som hänt, att de får ett ansikte på Siggan och inte glömmer bort henne som ännu en i statistiken över personer som psykvården svikit. För helvete vad hon krigade, Siggan. En behövde inte stå henne nära för att veta att hon fajtades som fan för att överleva.

Jag förstår fortfarande inte att det verkligen hänt.

När ska omvärlden vakna upp? Psykvården behöver så mycket mer resurser. Jag ser folk i debatt, förbannade över att deras plastikoperationer misslyckats och att sjukvården inte vill hjälpa dem ställa felen till rätta igen, och jag blir så innerligt jävla trött. Kan inte hjälpa det. Psykiskt sjuka personer dör på löpande band och de enda som bryr sig är de anhöriga och vänner. Politikerna går ut och tjatar om en nollvision när det gäller självmord, men ingenting görs för att vi ska nå dit. Istället tjatas det om att minska sjukskrivningar och vi kostar skattebetalarna för mycket pengar och bla bla bla bla bla. Som om vi psykiskt sjuka gjort något jävla val.

Nej. Jag orkar inte.

Idag ska jag minnas Sigrid, tacka henne för hennes styrka och det avtryck hon lämnar efter sig, och ta hand om mig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s