Familj, Känslopåslag, Kiba och Kami, Litteratur, Mentala sårbarheter, Schizotypal PS, Svårigheter

Igår kunde jag andas igen

Igår kunde jag äntligen andas. Jag kände det redan när jag vaknade. En lättnad. Det var fredag, Sofia slutade tidigt och hon skulle inte iväg något den här helgen.

Hundarna fick äta mat ute igen. Jag satte fast Kiba i ett träd och gick några meter bort med Kami så de inte skulle komma åt varandras mat. Och där stod jag och kände mig lugn. Mitt i parken! Det är stort.

När Sofia slutat började jag läsa. Hade på morgonen fått veta att en bok om skolattacken i Trollhättan släpptes samma dag och kunde inte låta bli att köpa den. Som e-bok för jag kunde fan inte vänta. Det som aldrig fick ske av Åsa Erlandsson är helt fantastisk. Hon har gjort ett otroligt bra jobb och jag slutade inte läsa förrän det var dags för Idol.

Kvällen blev mysig. Sofia och jag är lika besatta av Idol båda två och fredagsfinalerna är mer eller mindre heliga för oss båda.

Hundarna låg trötta vid oss i soffan efter långpromenaden på 90 minuter Sofia tagit med dem tidigare. Jag stickade på ett par sockor och blev trollbunden av Jemima.

Idag vaknade jag vid elva. Tog min medicin och lade mig sedan i sängen igen för att fortsätta läsa i boken. Somnade och vaknade först några timmar senare och fortsatte läsa. Kunde inte sluta förrän den var slut.

Och då började jag inse att jag behövde ett break från läsningen. Drömde om Siggan medan jag sov på dagen och någonting med mina föräldrars resa till Spanien kickade igång någon form av flashback till hösten 2010 och jag sade till Sofia att min verklighet luckras upp. Vet inte hur jag ska förklara det. Det känns som att jag pendlar mellan att tro att det är 2010 och 2017. Ångest och overklighetskänslor. Kryp under huden.

Bakade blåbärspaj och så såg vi två avsnitt av Chicago PD och det känns lite bättre nu. Har lagt mig i sängen igen. Imorgon måste jag se till att ta mig ut. Ut i verkligheten. Bort från skuggorna i mitt huvud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s