Färdigheter, Känslopåslag, Svårigheter

Sårbarheterna hamnar i någon alarmnivå

Vaknade frusen och med halsont. Så fort jag blir det minsta sjuk tappar kroppen all kraft. En liten förkylning känns som hög feber och jag blir gnällig som fan. Fylld av obehag.

Det är inte speciellt konstigt att det får mig att må dåligt psykiskt. Jag bär alltid runt på den där känslan av att vara en börda för andra. Eftersom jag har så pass svårt att fungera utan massa hjälp är det självklart att jag känner mig som en börda. Det spelar ingen roll vad andra säger eller gör. Jag noterar minsta skiftning i energierna. Det är sån jag är helt enkelt och jag jobbar med att nå någon form av acceptans gällande det.

Eftersom jag redan innan känner mig som en börda är det inte konstigt att mitt psykiska mående förvärras drastiskt så fort jag blir fysiskt sjuk. Då klarar jag ju inte ens av att göra de få saker jag klarar annars. Helt plötsligt är jag oförmögen att göra minsta lilla och orkar mest bara sova och ligga halvsovandes i soffan eller sängen. Sårbarheterna far upp i någon slags alarmnivå som får mig att gå sönder av den mista vindpust.

Hur ska jag ta hand om mig själv idag då? Helst vill jag dra täcket över huvudet och låsa dörren till sovrummet så varken Sofia eller hundarna kan komma in. Vill avlägsna mig från allt som kan ge mig skuldkänslor. Samtidigt vill jag ha dem här hos mig, känna deras värme och kärlek.

Jag ska försöka hålla mig lugn. Sova när jag inte orkar vara vaken och tillåta mig själv att bosätta mig i sängen. Samla kraft för morgondagen då jag måste ta ut hundarna. Och så ska jag såklart läsa, när kraften till det finns. Har strax över hundra sidor kvar att läsa tills jag nått målet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s