Familj, Känslopåslag, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Jag vill kunna bidra, göra gott

Nu på kvällen blev jag plötsligt överväldigad av självförakt. Låg i sängen och tryckte i mig popcorn och för varje tugga växte det där jävla äcklet.

Det har varit en konstig dag. Inatt drömde jag att jag var mitt i en terrorattack. Tror det är tredje gången nu som jag drömmer det. Vaknade och somnade om och hamnade i ännu en mardröm. Denna gång var jag psykotisk och ringde mamma och bad om hjälp, men hon svarade att hon behövde jobba och lade på.

Det är svårt att få dagen att fungera efter en mardröm och fan så mycket värre efter två.

Lyckades aldrig bli pigg.

Att vattenledningarna håller på och byts ut i källaren gör det inte bättre. Förutom alla påfrestande ljud är jag konstant rädd. För människor. Rädd att det ska ringa på dörren och rädd för att existera.

Jag fattar ju att sårbarheterna är många och jag inser att någonting med ätandet av popcorn triggade igång självföraktet. Jag känner mig inte som en människa. Inte på riktigt. Hur ska jag någonsin kunna känna mig normal/vuxen/okej när jag inte kan jobba? I samhällets ögon är jag en blodigel som suger pengar och stunder som denna kan jag inte låta bli att känna det så själv.

Jag blir avundsjuk på det där vardagliga som de flesta ser som självklarheter. Arbete, arbetskamrater. Uppgifter som måste göras. Lyckan med semester. Lön för slitet. Att göra något för samhället. För om sanningen ska fram är ju såna som jag ingenting annat är onödiga komplikationer för just samhället.

Jag vet att jag är viktig och värdefull för Sofia och mina föräldrar. Och hundarna. Jag bara önskar att jag på något sätt kunde bidra. Göra gott.

Jag behöver sova. Sova ut och börja om på nytt imorgon. Då är det fredag igen. Sofia jobbar sent och på kvällen är det Idol. Och en ny läsutmaning inför readathonet tar sin början. Uppgiften går ut på att påbörja och slutföra en bok, som en haft på sin att läsa-lista i minst ett år, tills på tisdag. Jag gillar sånt. Såna utmaningar. För det är sånt jag kan och det känns bra att klara av att slutföra uppgifter som någon annan gett mig. Att inte bara ge mig själv små uppgifter.

Nej, som sagt behöver jag sova och somna ifrån det här grubblandet och ältandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s