Det förflutna, Exponering, Familj, Hjärta, Känslopåslag, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Schizotypal PS, Social ångest, Svårigheter, Vardagligt

Mardrömmar och planer

IMG_8172.jpg

Inatt vaknade jag av att jag grät. Rycktes ut ur drömmen, mardrömmen, där jag grät över att en gammal vän tagit livet av sig, och vaknade gråtande och förvirrad. Jag förstår ju varför jag drömde det. Sigrid var Sofias bästa vän under många år och nu drömde jag att mina gamla tonårsbästis, som under flera år kändes som min enda, relativa, trygghet, gått samma öde till mötes.

Jag kunde somna om igen, lugnad av vetskapen att just denna gång var det en dröm och inte verklighet.

Vaknade runt nio och fixade kaffe. Bestämde mig för att läsa. Sofia och jag pratade om det igår, att jag skulle behöva läsa lite i boken idag medan hon jobbar om jag ska hinna bli klar innan måndagen är över. Sofia stänger idag och sedan är det Idol, som jag absolut inte tänker missa.
Och jag vet att om det är någon gång det ändå känns okej att läsa när jag är ensam hemma så är det innan 11-promenaden. Varför det är så vet jag inte riktigt. Har fått för mig att hundarna är som lugnast då. Problemet är ju dock att jag oftast är för trött när jag vaknar för att kunna koncentrera mig på en bok eller också sover jag för länge för att hinna med det innan det är dags att gå ut.
Men idag kämpade jag emot den där tröttheten och klarade av 44 sidor. Det känns ändå jävligt bra.

Imorgon har Sofia och jag planer på att cykla till Karlslund och vandra i skogen med hundarna. Om det är fint väder. Båda vill det och jag behöver bryta den där vanan att sova vidare efter morgonmedicinen på helgerna. Det är något att se fram emot. Och nästa helg drar vi hem till hennes föräldrar ❤ Jag längtar som fan efter det där myset. Sitta i soffan och prata och se på TV och njuta av lugnet.

På morgonen vaknade jag förresten till en glad överraskning. Ett meddelande från Dismissed på Instagram och efter några ångestfyllda timmar då jag försökte förmå mig själv att skriva till dem och tacka för spelningen under Pride, och tacka för hur fantastiska de är, gjorde jag det äntligen för en stund sedan. Mer Dismissed till folket! Och mer fuck you till min sociala ångest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s