Familj, Färdigheter, Karla, Känslopåslag, Kiba och Kami, Kreativitet, Mentala sårbarheter, Psyk, Ritat/målat, Svårigheter, Vardagligt

En emotionell karusell

Phu. Nu ligger jag i sovrummet, med nya öronproppar, och djupandas.

Det har varit en tuff dag. Relativt lätt att komma upp vid nio, men resten av dagen har varit kämpig. Overklighetskänslor som blivit någon form av vardag 2017.

Jag har följt mitt schema, fastän det varit kämpigt, och har därmed städat, skrivit ett brev och vattnat blommorna. Nu vid åtta var det meningen att jag skulle meditera men jag blev fast i någon slags passiv utmattning i soffan med Kiba.

Jag har ändå skött mig bra.

Igår blev jag nästan klar med den här mandalan och har spenderat fruktansvärt många timmar under dagen med en ny. Och det, det har skapat ångest och overklighet. Den känns så fånigt att en så pass liten sak kan skapa så starkt obehag. Men det är likförbannat så det är.

Och såklart har jag haft svårt att äta. Som så ofta annars när jag är själv hemma är jag för trött och passiv att fixa något att stoppa i mig och cirka åtta timmar har jag gått utan mat och istället snusat extra mycket och hävt i mig pepsi max.

Veckans schema är inte klart än. Har fixat måndag, tisdag och halva onsdagen och skulle idag behöva bli klar med resten. Att ta tag i det är dock allt annat än enkelt. Tydligen.

På onsdag klockan fyra ska pappa och jag till Karla och träffa M. Det gör det svårt för mig att planera schemat för den dagen. Svårt att veta hur jag ska balansera upp det.

Och när jag tänker på onsdagen får jag ångest. Totalt onödigt, det vet jag, men säg det till min emotionella karusell. Pappa har aldrig varit med till M tidigare och min rutin med mamma blir ju utbytt. Allting nytt skapar obehag. Det spelar ingen roll att jag vet att det kommer gå bra. Att pappa kommer vara ett lika starkt stöd som mamma. Det är fortfarande någonting nytt, en förändring, och förändringar får mig ur balans.

Jag ska tillåta mig själv att ligga här i tystnaden och spela på mobilen och tanka lite ork. Snart dags för en ny dag och förhoppningsvis slipper jag de envetna följeslagarna då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s