Familj, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Bomullsfylld hjärna

IMG_7320

Jag älskar att promenera i snön. På något sätt gör det mig tryggare. Idag är jag inte stark, jag känner mig som en sårbar köttbulle, men vinterkylan och snön fick mig att ta en promenad utanför min trygghetszon med hundarna. Och styrka förresten, det kanske inte har någonting alls att göra med hur jag känner? Jag tog mig ju ändå utanför zonen och det i sig borde väl ändå betyda att jag är starkare än vad jag tror?

Sedan måndagen förra veckan har jag en ny morgonrutin som till min stora förvåning faktiskt har fungerat och säkert är Sofia och mina föräldrar lika förvånade de. Rutinen innebär att jag går upp senaste 8.30, äter energigivande frukost och borstar tänderna. Flera morgnar har jag vaknat av mig själv, innan 8.30 och varit pigg nog att prata med mamma i telefon.

Idag sov jag dock till 9. Egentligen är det ingen stor grej. Att den nya rutinen skulle bli automatisk utan några som helst hinder visste jag är osannolikt och just nu känns det ändå okej att jag frångick planen just idag. Det viktiga nu är att återgå till den imorgon igen. Att inte ge upp hela grejen pågrund av ett litet ”misslyckande.” Så som jag så ofta gjort tidigare. Men jag tror att det kommer gå eftersom jag så tydligt framför mig kan se de positiva bitarna som faller till plats av den där rutinen. Och idag, att det inte gick, är inte konstigt. Jag är fortfarande skum efter medicinmissen och sov 90 minuter igår eftermiddag och släckte för natten betydligt tidigare än vanligt.

Det måste helt enkelt vara okej.

Har ännu inte tagit tag i schemat och dagens enda plan, förutom en mysig eftermiddagspromenad i snön, är att sticka på en tröja till Kiba och fixa lite med min kombinerade bjuo*/filofax. Mycket mer än så orkar inte min hjärna anstränga sig just nu. Det är ett under att jag ens kunnat skriva detta blogginlägg, med tanke på all bomull i min hjärna.

 

 

*bullet journal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s