BPS, DBT & dylikt, bullet journal/filofax, Familj, Färdigheter, Hjärta, Karla, Kiba och Kami, Kreativitet, Mentala sårbarheter, Psyk, Svårigheter, Vardagligt

Lahti, utmattning och bujo

Jag börjar äntligen återhämta mig efter Lysekilshelgen. Eller nej, det där var nog en lögn. Jag är skittrött. Utmattad och lättstött och lyckas få minsta lilla samtal att förvandlas till ett tjafs. Jag är fullt medveten om att det är hos mig problemet ligger. Att det är jag som fräser och morrar. Det finns bara ingen ork kvar till att anstränga sig.

Det är en jävla skillnad mellan att vara trött och utmattad. Utmattad innebär att jag blir andfådd av att stå upp. Även korta promenader med hundarna slår ut mig totalt. Hur mycket jag än sover blir jag aldrig pigg.

Så. Det är min vardag just nu och det är därför jag knappt bloggar. Att tänka efter kräver otroligt mycket av mig.


I fredags kom Lahti hit ♥️ Hon är speciell. Att vår vänskap bestått i så många år hör inte till vanligheterna. Hon är också speciell för att jag fortfarande mår bra av att träffa henne, fastän hon var med under mina allra värsta, mest kaotiska år. Så när Sofia och jag firar 9 år tillsammans på torsdag, då borde jag också fira att Lahti därmed kom in i mitt liv.

Det finns väldigt få människor som hon ♥️


Något som ändå funkar bra just nu är min bujo/filofax. Tack vare den har jag just nu bättre koll på mig liv än tidigare.

Mina favoritsidor är dessa två:

Den översta är som en minidagbok där jag skriver två rader om varje dag som varit. Och på den understa håller jag koll på mitt mående genom att fyra gånger per dag känna efter vad det är jag känner och sedan fylla i respektive färg i respektive ruta. Det är verkligen kanon. På fredag ska mamma och jag, äntligen, besöka M på Karla och min plan är att ta med filofaxen och visa henne. Jag vet att terapeut K hade gillat det.

Men nu är det dags för mig att koppla av. Ögonen har börjat komma tillbaka till livet igen och jag klarar äntligen av att läsa litegrann och det är precis vad jag tänker göra just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s