Familj, Högtider, Hetsätning, Känslopåslag, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Wicca

Jag vill bara känna någonting

Söndagen var lördagens motsats. Under natten hetsade jag i mig cheeseburgare, choklad och en påse nappar och efter en natt med så mycket ätande är skammen enorm. Så jag fick liksom ingen chans.

Inte blev det bättre av att påsen med nappar var Sofias och hennes besvikelse var så tydlig när jag på söndagsmorgonen skamset berättade att jag ätit upp napparna och hon svarade jag vet.

Dagen började i nedstämdhet och fortsatte i ångest. Sov inget, men låg mest bara i sängen och tittade på L Word.

Tvingade upp mig själv på eftermiddagen för att göra en saffranskladdkaka. Ville tvinga mig själv att känna någonting överhuvudtaget inför julen som brukar vara en av mina favorithögtider på året. Men ingenting. Och allt som var kvar av kladdkakan när jag gick och lade mig hetsade jag i mig under natten.

Jag vill bara känna någonting, minsta lilla uns av glädje eller spänning eller vad fan som helst inför julen. Inte ens Yule, vintersolståndet, känner jag någonting inför.

Ljusstakarna i fönstren ger ingen känsla av ro eller mys och de juliga ljuslyktorna inger ingen känsla heller. Tanken på att ta upp granen känns bara jobbigt och julklapparna som slås in är inget annat än energikrävande skit.

Och det här gör mig så jävla förtvivlad! Jag vill inte att jul och nyår ska passera i en dimma av mörker. Jag vill mysa, äta choklad och pepparkakor och dricka glögg och uppskatta det.

Jag ser inte fram emot julafton som jag ska spendera med mamma, pappa och min bror. Istället känner jag obehag och rädsla för att känna mig ensam när vi är så få.

Och juldagen, då vi ska till farmor och farfar och både Sofia och Vincent ska vara med, känns just nu bara väldigt jobbigt och ansträngande, eftersom Kami vill äta upp Vincent. Jag är rädd att hela dagen ska bestå av stresspåslåg och ångestpåslag och kanske, hemska jävla tanke, gråtattacker. Om depressionen fick bestämma skulle jag hålla mig hemma, isolerad med mina reality-program och det pyssel som känns mest lockande för stunden.

Men jag vägrar låta depressionen vinna. Jag ska ta fram den där jävla granen och pynta helvetet och jag ska vara med och fira. Göra allt jag kan för att för att få till någon form av myskänsla och ro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s