Det förflutna, Färdigheter, Försäkringskassan, Karla, Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Psyk, Svårigheter, Vardagligt

Det går inte längre

Jag orkar inte. Det går inte. Jag kan inte fortsätta såhär, fast i en depression som istället för att bli bättre hela tiden tycks bli allt sämre.

Förut brukade jag isolera mig när jag nått tillräckligt långt ned och på sätt och vis är det det jag kommer göra nu. Tänker inte logga in på instagram för min feed tycks ta ännu en gnutta livslust ifrån mig för varje gång jag loggar in och försöker mig på att följa vad som hänt sedan jag senast loggade in. Det är så mycket ångest och desperation och negativitet i mitt feed eftersom jag följer personer och organisationer som precis som jag vill förändra den här världen som kan vara så vidrig. Och just nu kan inte jag hantera det. Och jag vill inte avfölja någon för jag vet att det kommer finnas en tid då jag kommer ha orken åter och dessutom skulle det ge mig så fruktansvärt dåligt samvete. Därför tänker jag skapa en provisorisk instragramprofil så jag iallafall kan följa mina människor. Så jag inte missar för mycket av vad som händer i deras liv.


Igår fick jag ännu en käftsmäll från Försäkringskassan och jag tror att det var det sista strået. Mamma ringde dem i måndags eller tisdags och fick veta att någon, eller några, personer på Försäkringskassan skickat in en överklagan gällande min sjukpension. En person eller flera på fucking jävla FK som suttit och läst igenom det utförliga arbete som krävts inför Förvaltningsrättens beslut om att berättiga mig sjukpension och tänkt att nej, hon den där Mana, hon ska fan inte ha rätt till sjukpension. En eller flera vidriga äckliga jävla människor som tycker att det är helt rätt att sparka på de som redan ligger. Och folk undrar varför vi har så många självmord i Sverige?! 

Det var tur som fan att mamma och pappa inte berättade något för mig för jag tror inte att jag kunnat hantera informationen. Jag tror… Nej, jag vill inte ens tänka på det.
FK gillade inte Förvaltningsrättens beslut och skickade alltså in en överklagan till Kammarrätten i Göteborg och de, TACKGODEGUDINNA!, avslog FKs överklagan. Det känns som att Försäkringskassan ville ge mig en dödsdom och Kammarrätten tog den dödsdomen ifrån dem och sade att nej, nu räcker det. Mana förtjänar att leva.

Tydligen är det slut nu. Nu ska de inte kunna överklaga igen. Ingen ska kunna ta min sjukpension ifrån mig. Men det har jag ju hört förut och se vad som hände. Hur fan ska jag någonsin våga lita på att FK inte kommer ta min krycka ifrån mig ännu en gång och skrattande se på medan jag ligger på golvet och utan hjälp från dem försöker ta mig upp?

Jag vet att det inte är personerna på FK jag ska vara arg på, att de bara gör sitt jobb, men det är inte så jävla lätt. De som sköter avrättningar utför också bara sitt jobb men inte fan förväntar sig någon att jag ska vara okej med dem för det. Så varför måste jag vara okej med personerna på FK som om och om igen vill dra undan mattan jag står på?


Att jag mest tittat på Shameless och L Word sista veckorna gör inte att jag mår direkt bättre heller. Shameless är ju överlag inte en feelgood-serie men just nu är det lite värre än vanligt. Debs vän som skurit sig och Deb som testar det själv. Och Ian, som visar sig vara bipolär, och rusar upp ur sängen skrikandes de kommer de kommer och tar fram ett basebollträ redo att slå det som hans hjärna lurat honom är ute efter honom. Jag kan inte låta bli att slungas tillbaka till de gånger jag, skrikandes i mitt eget huvud, sprungit genom lägenheten, skräckslagen för de uniformerade som är på väg att hämta mig och istället för att hämta ett baseballträ gömt mig i hörnet i köket, i fosterställning.
Och L Word med Jenny som börjat självskada.

Nej, det funkar inte. Inte längre. Jag måste distansera mig. På måndags ska jag träffa en läkare på Karla. Just nu är det det enda jag ser fram emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s