Familj, Högtider, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt, Wicca

Det känns som att min själ inte fattat att det är juletider

Onsdagar är inte min favoritdag. Sofia jobbar till sent och efter det åker jag och handlar med mina föräldrar. Efteråt är jag alltid slutkörd vilket är extra jobbigt vid de tillfällen då jag är slutkörd redan innan, som nu.

Idag är den tjugonde och jag känner fortfarande i n g e n t i n g . Det är Yule imorgon och inga känslor finns där. Lite stress inför julafton känner jag. Det blir mamma, pappa, Kenny, jag och hundarna och jag oroar mig för att hundarna ska vara jobbiga och inte komma till ro. Och dessutom är jag orolig att Kami ska kissa inne och känner redan någonting liknande utmattning när jag tänker på alla gånger jag måste ta ut honom för att kissa.

Juldagen känns bättre om än lite stressig den med. Då blir det firande hos farmor och farfar och Sofia och Vincent kommer joina oss. Jag oroar mig för att Kami inte komma koppla av när Vincent är där när allt jag vill göra är att njuta av Kiba och Vincent som fungerar så bra ihop.

Och sedan är det över och risken är stor att jag inte kommer ha känt någonting. Att julen liksom slösats bort med ett helt år kvar till nästa gång. Julen som brukar vara minnfavorittid och Yule, tillsammans med Samhain, min favorithögtid.

Idag ska jag fortsätta bli klar med julklappar precis som igår. Igår blev jag klar med varsitt par tofflor till Ida och Ella och blockade farmors julklapp. Planen är att bli klar med resten under dagen och morgondagen.

På lördag ska Sofia och jag göra köttbullar, äta pizza och spela Bingolotto. December har varit så annorlunda i år. Jag såg inte på Musikhjälpen en enda sekund, jag som annars brukar titta så mycket det bara går. Och jag glömde bort att köpa de traditionsenliga triss-adventskalendrarna och den feministiska väggalmanackan jag brukar beställa i början på varje december. Det känns som att min själ inte fattat att det är juletider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s