Familj, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Svårigheter

Idag vill jag bara äta choklad

Julen har mer eller mindre passerat nu. Jag säger iallafall att den är passerad. Det har varit två underliga dagar, utan någon julkänsla. Det mysigaste på julafton var när jag lämnande mina föräldrar och Kenny en stund och gick ut med Kami i mörkret. Vi gick runt bland husen, jag ville se julpynt och mys och firande människor, i fullkomlig tystnad. Det var kallt och jag kunde andas, samtidigt som nojjan tvingade mig att vända mig om sex gånger för att se att ingen förföljde mig. Alla gånger var det helt tomt bakom oss.

På kvällen kom Sofia och Kiba och vi stannade kvar och tittade på O helga natt innan vi åkte hem. Och vi lyckades se Cissi flera gånger när hon dansade runt på scenen 😊

Till juldagen hemma hos farmor och farfar var det meningen att jag skulle göra efterrätt men när jag vaknade igår var jag för trött för att orka. Ett mindre ångestpåslag ledde det till, men kladdkakan vi istället köpte från Coop tycktes funka fint.

Och på två hela dagar blev det bara en gråtattack. Det måste ändå vara något slags rekord. Förutom förra året har det nog inte gått en enda jul då jag inte flytt iväg i tårar för en stund.

Jag ville åka hem men tårarna i farmors ögon fick mig att stanna. Stanna och stå ut.

Idag ska jag inte lämna min lägenhet. Kanske knappt lämna sängen. Känner mig sårig och slutkörd och huvudet hugger till hårt vid minsta lilla rörelse. Idag vill jag bara äta choklad och läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s