Familj, Hjärta, Känslopåslag, Social ångest

En helg i Lysekil (lite försenat)

Det är så vårigt ute idag. Sol och kvittrande fåglar och två hundar som har fullt upp med att stanna och nosa på allt. Jag har varit på väg att blogga flera gånger under den senaste månaden men tappade suget efter att jag spenderat drygt två veckor med att vara sjuk. Vill ändå skriva lite om helgen i Lysekil för ett antal veckor sedan.

IMG_9355.JPG

Jag åkte dit med mamma, pappa, Kenny och Vincent. Det var konstigt, och till en början väldigt jobbigt, att varken ha Sofia eller hundarna med mig. Utan dem är det som att ett lager skydd mot omvärlden försvinner.
I bilen på väg dit planerade jag att spendera helgen med att läsa, läsa, läsa och leka lite med Vincent. Och när vi kom fram till stugan och jag hittade ett sovrum med skrivbord tänkte jag att jag skulle få mycket tid till dagboken också. Läsa, skriva dagbok och mysa med Vincent.

IMG_9380.JPG

Men Vincent hade andra planer. Jag har aldrig fått så mycket uppmärksamhet som den helgen. Dagboken hann jag bara skriva en sida i och läsning fanns det bara tid till när det var dags att sova. Den där älskade lilla ungen lämnade mig knappt ensam för att gå på toan och jag kan helt enkelt inte säga nej till honom. Så istället för en lugn helg att tanka energi blev det en helg fylld med lek och kärlek och det var alldeles, alldeles underbart.

IMG_9364.JPG

Vincent älskade Våningssängen i mitt rum och började göra armhävningar på räcket. Han har så fruktansvärt mycket energi den ungen. IMG_9370.JPGIMG_9375.JPG

På fredagskvällen gick vi en sväng till poolen men i slutändan var det bara jag som egentligen badade. Pappa doppade sig en gång och Vincent hoppade i fyra, fem gånger. Varje gång gallskrek han, vattnet var vidrigt kallt, simmade fram till mig och hoppade upp i min famn och ropade ”Ta mig till land, ta mig till land!”

På lördagen blev jag väckt runt sju av världens finaste brorson. Efter frukosten gick jag, mamma, Vincent och Kenny ned till havet en sväng och efter elva åkte vi in till stan för att handla lite.

IMG_9385.JPG

Poolen var varmare under lördagen och jag och Vincent badade och lekte sjömonster en lång stund.IMG_9419.JPG

IMG_9423.JPG

Innan och efter middagen blev jag tillsagd att rita pokemons och olika djur till Vincent. Och efter tre teckningar eller så var jag trött både i armen och huvudet men som vanligt kunde jag inte säga nej 😉 Dessutom är det få saker som gör mig så glad som Vincent gör.
Innan det var dags att sova satt vi på översta sängen i mitt rum och lekte med hans nya leksaker. Innan vi åkt in till stan gav jag honom en hundring och mina föräldrar likaså och för de pengarna valde han ut en leksak i den skumma, härliga, djur- och leksaksaffären som finns där.

På söndagen blev jag väckt av Vincent igen och denna gång började vi leka pirater så fort han fått upp mig ur sängen. Jag var helt slut och att sätta sig i bilen och åka hemåt igen kändes lite som en välsignelse. Vi stannade till på Ikea i Uddevalla och jag var stolt över mig själv när jag tog med mig Vincent och min vagn och gick ut till bilen. Det är konstigt det där, hur min sociala ångest tycks minska i styrka när jag spenderar tid med min brorson. Medan vi gick mot bilen började han gorma sådär som han gör ibland och jag gormade med honom och han tyckte att det var jätteroligt. Om människor tittade var det ändå ingenting jag märkte.

Det var tufft att säga hejdå till honom när vi kommit hem, men också skönt att komma hem till en tyst och lugn lägenhet. Och att sedan på krama om både Sofia och hundarna var helt enkelt fantastiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s