Fin kontakt under promenaderna

IMG_0460.jpg

Jag älskar att vandra runt med mina håriga, små snubbar. Ta vägar de väljer, mellan buskar och träd, som jag aldrig kommit på att välja själv. Kami har enorm koll på mig under promenaderna och även Kiba börjar bli bättre på det han med. Den senaste tiden har vi övat på att de ska komma till mig så fort jag säger hit och oavsett vad Kiba sysslar med när jag säger det kommer han rusande som en galloperande häst. Kami är oftast ändå vid min sida och därför känns inte ordet hit lika viktigt, förutom då vi möter hundar. Kami, min gapande lilla klichéchihuahua, är jätteduktig nästan varenda gång vi möter andra hundar. Igår förvånade han mig med att börja skälla som en tokfan, men det var ändå inte han som började. Det var den andra hunden, som blev halvt strypt av sin husse med ett förbannat strypkoppel.

Promenaderna består inte längre av rädsla för att möta andra hundar. Varenda promenad vad noga uttänkt så jag inte skulle hamna på platser där ett hundmöte vore en katastrof. Nu är jag äntligen trygg i mig själv och går där jag känner för. Det är frihet.

Idag tog jag mig upp vid åtta. Vaknade redan vid sju, så som är planen, och den där timmen kändes som en mildare form av tortyr. Jag kämpade allt jag kunde för att ta mig upp men det tycktes omöjligt.
Men åtta är okej det med. Flera timmars läsning och jag hann bli klar med Finns det en, finns det flera av Mhairi McFarlane (riktigt bra chick-lit) och påbörja I de bästa familjer av Mats Olsson som jag fick av Sofia en jul.

Idag ska jag skriva klart ett brev, vattna blommor, sticka och pyssla med min Bullet Journal. Bara ta det lugnt och skönt. Har lasagne i matlåda och slipper därför bry mig om att fixa lunch och det är riktigt mysigt här hemma just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s