Färdigheter, Karla, Känslopåslag, Mentala sårbarheter, Psyk, Svårigheter, Vardagligt

Min verklighet

Så fort jag mår sämre, har en mindre eller större svacka, syns det direkt här hemma. Det är så mycket skam förknippat med ett stökigt hem i en värld som är sjukligt besatt av en perfekt yta. Ibland lyckas jag ha det riktigt mysigt och städat hemma, men vad som är välstädat för mig är antagligen inte vad som anses vara det i gemene mans ögon. Den senaste tiden har jag lyckats hålla det någorlunda okej, och framför allt har jag varit duktigt på att inte lämna massa avlagda kläder i badrummet, men sedan förra veckans dipp har mitt hem återigen förvandlats till ett kaos.

Skulle någon komma hem till mig så som det ser ut nu skulle jag skämmas, men att visa upp bilderna såhär på bloggen känns okej. För det här är min verklighet. Under mitt möte på på Karla igår, med M och mamma, pratade vi en del om dessa svackor och om att jag behöver jobba på att nå någon form av acceptans när det gäller dem. Jag vet ju att det är såhär, att jag har ständigt återkommande svackor i varierande styrka. Skulle jag jämföra mitt liv idag med det liv jag hade för bara några år sedan, då är mitt liv idag rena rama paradiset. Jag har inte orkat göra annat än spela Sims och ligga i soffan i lite mer än en vecka. So what?! Jag har varken självskadat, försökt ta mitt liv, hävt i mig benso eller supit mig full.

Imorgon ska jag ta mina första stapplande steg upp ur det här diket jag råkat trilla ned i. Eftersom det är onsdag imorgon innebär det veckohandling för min del och därför ska jag inte ha för höga förväntningar på mig själv. Jag vill ta mig upp före nio och jag vill plocka undan lite kläder. Eller kanske bädda sängen. Resten av tiden är det okej om jag fokuserar på Sims, så länge det inte är det enda jag gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s