Familj, Färdigheter, Känslopåslag, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Svårigheter

Försöker ta hand om mig själv

Det är svårare idag. Är trött och angstig och lyckas inte komma till ro. Ute är det hetare än hetast och vindstilla och jag är för matt för att vara på tomten. Istället ligger jag i bäddsoffan i Sofias gamla rum, med takfläkten på fastän jag vet att mina ögon kommer få betala för det. Vill ligga här inne och läsa, försöka tanka iallafall lite energi, men blir angstig när jag tänker på att hur jag kastar bort en fin sommardag i paradiset. Det känns så dumt att slösa bort dagen med att ligga inne.

Samtidigt har jag inte orken att vara ute. Varken att sitta eller ligga, inte ens i skuggan. Jag har med andra ord inte mycket till val och borde därför jobba på att acceptera situationen som det är. Det är ju okej att ligga inne. Att ta hand om mig själv, min kropp, mina sårbarheter. Det är knappast sommarens sista fina dag och hit kommer vi åka igen. Så varför beter sig mitt sinne som att just idag är sista dagen att njuta?

Jag ska ligga kvar här inne. Läsa och andas. Och kanske, om jag har tur, orkar jag följa med till Sofias mormor vid två.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s