Familj, Färdigheter, Hjärta, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Jag är lycklig här

IMG_2570.JPG

Jag trodde att allt det vita skulle göra mig galen. Alla väggar i lägenheten är vita och jag var rädd för att det skulle kännas som att bo på ett sjukhus eller något.
Men så är det inte alls. Idag fann jag mig själv sitta i soffan och le för mig själv när jag såg ut mot köket. Det är så ljust och luftigt och någonting med luftigheten gör det lättare att andas.

För nästan varje dag som går känns lägenheten mer och mer som ett hem. Det är fortsatt svårt att förstå att jag verkligen bor här, och framför allt att jag har ett eget rum och ett sovrum som är gigantiskt. Men de värsta overklighetskänslorna är redan borta och att bo här gör mig så lycklig. Jag känner mig lycklig.

Jag har ännu inte testat att läsa när Sofia inte är hemma. Sitter mest i soffan i vardagsrummet och ser på serier och handarbetar. Men jag satte igång en maskin tvätt när hon var på jobbet och det är stort. Gillar inte att sätta igång maskiner när jag är ensam, ifall någonting skulle gå fel och jag behöver påkalla hjälp.
Tar små, försiktiga steg och imorgon är tanken att jag ska ska testa att just läsa. Bara en stund uppe i sovrummet. Och på onsdag ska jag testa att sitta inne i mitt craftroom och jobba med min bullet journal eller skriva brev medan Sofia är på jobbet. Det viktigaste är att jag testar, om så bara för någon minut. Det får ta så lång tid som jag behöver för att känna trygghet nog att verkligen våga leva även när jag är ensam hemma med hundarna.

IMG_0126.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s