Dvärghamstrar, Familj, Hjärta, Kiba och Kami, Luna och Juno

Jag vaknade glad

Jag vaknade glad. Visst, det är lördag och helg, men hur ofta brukar jag vakna glad?

Sitter i soffan, har tänt en sandelträrökelse (min favorit) och lyssnar på Hardcore Superstar. Sofia tog precis ut hundarna och om inte alltför lång tid får vi finbesök.

När Sofia skulle gå ned från övervåningen fick hon se Luna liggandes i sitt sandbad. ”Jag tror att hon är död,” sade Sofia, och jag som var inne i sovrummet och bäddade fattade inte alls vad hon menade. Trodde att hon menade någon person och blev kall i kroppen och hann tänka mycket skumma saker innan jag äntligen förstod. Lilla Luna har somnat in och för första gången någonsin gällande våra dvärghamstrar och deras död känns det fridfullt. Nästan två år fanns hon hos oss och jag är glad att hon iallafall fick bo med oss i nya lägenheten i två veckor.

Det känns konstigt och skumt, och jag kommer sakna hennes tokerier, men ändå är det okej. Det finns ingen tragik runt hennes död.

Så idag ska vi begrava henne och städa rent buren och alla sakerna och ställa ned i källaren/ slänga. Det kommer inte bli någon mer dvärghamster för oss.

Förutom det står dammsugning och golvtorkning på schemat. Och matlagning. Ikväll spelar Spurs och jag längtar, som vanligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s