Familj, Färdigheter, Fotboll, Hjärta, Känslopåslag, Kiba och Kami, Mentala sårbarheter, Svårigheter, Vardagligt

Folkilska, självhat och fina människor

Jag är inne i en ganska jobbig period, fylld med trötthet, folkilska, tårar, värk och fan vet allt. Så efter en jävla massa funderande valde jag att inte följa med på bröllopet i lördags.
I början kändes det piss att inte vara med. Känslan av utanförskap var stark och det är alltid smärtsamt att bli påmind om hur jag inte fungerar som andra. Det är relativt lätt att acceptera min livssituation när jag tillåts leva i min egna lilla bubbla, men så fort jag hamnar utanför den, då blir det jobbigt.

Men mamma och pappa kom hit och umgicks med mig. Jag klippte och färgade morsans hår och vi åt pizza och såg på The Hate U Give och för första gången på alldeles för lång tid mådde jag bra. Det blev en fin kväll.

Vid halv tio åkte vi mot Fjugesta för att hämta Sofia och precis innan vi var framme vid festlokalen sade Sofia att hennes mamma och Johan ville komma ut och hälsa och när vi kom fram, och jag fick se alla dessa människor utanför det stora huset, då var jag på väg att få panik. För jag var inte alls redo att lämna bubblan.
Jag ville inte lämna bilens trygghet, inte ta minsta steg ifrån den, och hälsa på brudgummen och hans mamma inför ögonen på alla dessa främlingar. Jag vet inte hur jag ska förklara det. Ni som förstår, ni förstår.
Det fick mig att känna mig väldigt utsatt. Som att stiga ut på en scen, med ett stort plakat i handen, där det står Psykfall.

Typ.

Dagarna efteråt har jag gjort vad jag kunnat för att ta hand om mig själv. Just nu kämpar jag mycket med att acceptera mig själv som jag är. Jag vill tycka om mig själv igen, så som jag gjorde i vintrans och under våren. Just nu är självföraktet starkt och jag hatar både min insida och utsida.
Och att vistas bland människor när jag hatar mig själv såhär mycket, det är fan inte kul.

Just därför såg jag inte fram emot att vara social igår, när Sofias bror Daniel och hans fru Anna och deras ungar skulle komma hit och umgås. Varför? För att jag inte riktigt kan se hur andra kan må bra av mitt sällskap. Svårare än så är det inte.

MEN. Det tog inte lång stund förrän det kändes bra.

Mamma hämtade Kami vid tio (han och barn går inte alls ihop) och Kiba, han var helt fantastisk. Vi besökte olika lekplatser och Kiba tiggde till sig melonbit efter melonbit och småtjejerna fick mig att kippa efter andan medan de klättrade i en läskig jävla klätterställning (som Sofia såklart också skulle upp i).

Jag mådde bra av att komma ut och jag mådde bra av sällskapet. För sanningen är den att de alla är väldigt lätta att umgås med. Jag känner inte att jag behöver förställa mig. Och jag känner att det är okej om jag flyter undan då och då.

En av höjdpunkterna var helt klart när Ella och Kiba åkte bil tillsammans och en annan när Anna skulle ge Kiba en bit melon och han hann sluka hela biten på typ en halv sekund, med skal och allt.

Och efteråt mådde jag bättre än vad jag gjort på väldigt länge. Det blev så tydligt att sällskapet fyllt på med efterlängtad livslust i den där ballongen som så länge pyst ut mer luft än vad den borde.

Resten av dagen var jag slutkörd på det där sättet jag brukar bli efter att ha varit social men det gör ingenting. För det var precis vad jag behövde.

Jag är såklart trött och smådåsig idag också, men jag har ändå haft en fin dag hittills, med solande och bokläsning på balkongen, och senare ska Sofia och jag, förmodligen, ta en liten cykeltur med hundarna.
Imorgon ska vi på efterlängtad fotbollsdejt och lämna bort de små odjuren till farmor och farfar en stund och även om jag alltid tycker att det är jobbigt att vara ifrån dem känns det ändå okej, för jag vet att de båda älskar att vara där.

På måndag ska vi träffa de nygifta och jag kommer säkert önska att jag fick stanna hemma i min trygga bubbla innan de hämtar upp oss, men jag är lika säker på att även den socialiseringen kommer fylla på med ytterligare livslust i ballongen.
Och sedan på torsdag drar vi till Karlskoga och stannar där i några nätter ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s