Om mig

Själva meningen med den här bloggen är att jag, så väldigt unikt, ska ha en plats att skriva av mig på. Min allra första blogg startade jag 2006 och sen dess har jag nog aldrig varit utan en. Däremot har jag bytt blogg betydligt oftare än jag tvättar håret.

Jag är ombytlig och till viss del fortfarande impulsiv. Som 21-åring blev jag diagnostiserad med med fyra personlighetsstörningar (IPS, schizotypal, paranoid och fobisk), depression och social ångest och vägen till ett drägligt liv pågår väl till viss del fortfarande, även om livet idag är mycket bättre än vad jag någonsin vågat drömma om. Till största delen beror det på DBT och min fantastiska terapeut K, men sånt som rätt medicinering och fantastiska människor i min omgivning har ju också gjort sitt till ❤️

Det finns gamla bloggar jag skrivit aktivt i, bloggar som jag idag känner skam inför men som jag ändå vill ska vara kvar. De är ett sånt tydligt bevis på hur långt jag har kommit och dessutom vill jag bli fri från den där skammen. Jag betedde mig på det enda sätt som dittills fungerat för mig. Jag hade inga färdigheter och varenda dag, med väldigt få undantag, var en ren kamp om överlevnad. Det finns ingenting att skämmas över där. Jag skulle inte ha skämts om de gällt exempelvis cancer, så varför ska jag behöva skämmas när det kommer till psykisk ohälsa? Fan heller!

Jag har inga egna barn, och vill inte heller ha några, men jag har djur och jag värderar dem lika högt som om de vore mitt kött och blod. Kiba och Kami är två blandrashundar födda 2007 som jag skulle göra vad som helst för. Djur är perfekta för en sån som mig att umgås med.

Jag har enorma problem med det sociala. Behöver hjälp i mitt dagliga liv och även det är en sån sak jag skäms över fastän jag gör allt jag kan för att lyckas sluta. Relationer är överlag jobbiga men jag har en trygg, fast bas som får mig att må bra.

Jag spenderar också väldigt mycket tid med att skriva brev och relationerna jag har till alla dessa brevvänner världen över är relationer som jag värdesätter mycket. Det minskar min känsla av ensamhet och vänskap genom brevskrivning är egentligen det ultimata sättet för mig att ”umgås.”

Förutom dessa nödvändigheter är jag också en boknörd och jag är besatt av att virka och sticka. Jag är Wiccan och häxa, men min tro är inte nånting jag brukar vara jätteöppen med. Och så får jag ju inte glömma att jag är feminist och på senare tid blivit besatt av fotboll. Min lag? ÖSK slår allt, men följer också Spurs, Manchester United och PSG.